Rekruttering 2024

Et av høydepunktene for korpset er rekrutteringsaktiviteter og utdeling av instrumenter til nye aspiranter. Vi har hatt SFO-spilling og skolekonserter på alle "våre" skoler, og har i april gjennomført to runder med instrumentprøving.

Instrumentønsker og innmelding 2024

Instrumentønsker leveres her: Instrumentønsker 2024 

Torsdag 25. april er det første instrumenttildeling.  Da får de nye aspirantene vite hvilket instrument de skal spille i korpset. Foreldrene får hjelp til innmelding i korpset og musikkskolen. 

Fikk du ikke med deg den første runden med instrumenttildeling? Det er ikke for sent - vi har opptak helt frem til sommeren! Bare send oss en epost på rekruttering@bsmk.no . Vi ønsker oss veldig gjerne flere aspiranter, og spesielt baryton, tuba og valthorn!

Videre utover våren  blir det aktiviteter for de nye aspirantene noen torsdager. Instrumentutdelingen skjer først når aspirantene begynner i korpset og på kulturskolen høsten 2024.

Nye aspiranter leverer inn tre ønsker om hvilket instrument de har lyst til å begynne å spille. Et korps er avhengig av alle de forskjellige instrumentene, og vi må passe på at vi får litt av alt. Vi trenger derfor hjelp fra foresatte også, slik at barna ønsker seg flere ting de kunne tenke seg, og at de vet at de ikke nødvendigvis får førstevalget sitt. Vi prøver å strekke oss langt slik at alle blir fornøyd, og skulle noen ha veldig sterke ønsker vil vi gjerne ha beskjed om det.

Aktuelle instrumenter er:


Du kan lese litt mer om instrumentene under.

Meld interesse eller ta kontakt på rekruttering@bsmk.no eller post@bsmk.no om du har spørsmål.

Glade musikanter

Aspirantkorpset vårt skoleåret 2022-2023. 

Alle er like viktige!

Alle musikantene er like viktig i korpset, uansett alder. De eldre hjelper de yngre, både med instrument og sosialisering, noe som gir et godt miljø, der trygghet, trivsel og tilhørighet er viktige grunnpilarer. 

Vi har ingen reservebenk! Alle er med!

Litt om de ulike instrumentene

Fløyte

Fløyten som brukes i korpset vårt heter tverrfløyte. Den er et treblåsinstrument, selv om den ikke lages av tre lenger.

Tverrfløyten holdes på skrå når man spiller, det blåses inn fra siden, den har klaffer og spilles med to hender. 

Etter at man har spilt fløyte i flere år er det noen som i tillegg til tverrfløyte spiller pikkolofløyte. Pikkolofløyten er mindre og lager de høyeste tonene i korpset.

Begge blåses fra siden, har klaffer og spilles med to hender. 

Klarinett

Klarinetten er et treblåsinstrument. Klarinetten finnes i flere varianter, fra de som lager de helt lyse tonene til de som lager de veldig mørke. Det brukes en treflis på munnstykket for å lage lyden. Den har både klaffer og hull som dekkes med fingrene for å lage de ulike tonene, og spilles med begge hendene.

Det er mange i korpset som spiller klarinett, og det er alltid behov for å ha en stor klarinettgruppe. Noen som begynner å spille klarinett går etterhvert over til andre, mer spesielle, treblåsinstrumenter, som bassklarinett, obo eller fagott.

Saksofon

Saksofonen er det yngste instrument vi har i korpset. Den er også et treblåsinstrument, selv om den er laget av metall,  fordi det brukes en treflis i munnstykket for å lage lyden. Den spilles på omtrent samme måte som en klarinett.

Saksofonen  finnes i mange forskjellige størrelser, som alle lager litt forskjellige lyder.

Saksofon spilles med begge hendene.

Kornett 

Kornetten er et messingblåseinstrument.

Den har tre ventiler og ser ut som en mindre utgave av en trompet. Kornetten er det minste messinginstrumentet som spilles i korpset, og omtales ofte som "småmessing" sammen med trompeten.

Flere av de som begynner å spille kornett bytter etterhvert over til trompet.

Valthorn

Valthornet er det lengste instrument i korpset, men heldigvis er det snudd og vridd på mange ganger, ellers hadde det vært alt for langt til å kunne spille på! 

Valthornet lager veldig fine, varme toner og blir derfor brukt i både korps og  orkester. Det kalles også for et klassisk instrument. 

Trombone

Trombonen tilhører messingblåsinstrumentene.

Den er det eneste messingblåsinstrumenter som ikke har ventiler som man trykker ned. Den har i stedet en "slide", som man drar ut og inn til ulike posisjoner for å lage de riktige tonene. Trombonen kan derfor lage en av de kuleste lydene i korpset!

Trombonen finnes i flere størrelser, hvor de største kan lage veldig mørke toner.


Baryton og Tuba 

Barytonen er “lillebroren” til tuba, som er det største messinginstrumentet i korpset.

Tubaen kan lage veldig dype toner, og lager det dypeste lydbildet i korpset
Barytonen lager ikke fullt så dype toner, og er mer et melodiinstrument.

Både baryton og tuba finnes i mange forskjellige størrelser. Mange som har lyst å begynne å spille tuba begynner med baryton på grunn av størrelsen.

Slagverk 

Slagverk er et mangfold av rytmeinstrumenter.

Sammen med dirigenten er slagverk viktig for å holde rytme og takt i korpset.

Som slagverker lærer man å spille mange forskjellige instrumenter. Slagverk spilles i alle korpsene våre. 

Noen aktiviteter i korpset

Konkurranser

Byåsen Skolemusikkorps deltar hvert år i en eller flere konkurranser eller arrangement for skolekorps.

Trøndersk Mesterskap

Her hender det vi får en og annen pokal eller premiering. Byåsen skolemusikkorps deltar i tradisjons tro hvert år i Trøndersk mesterskap. Alle våre "tre korps" deltok i 2020.

Utmerkelser

Musikantene får etter hvert endt år, utmerkelser for året. Disse er i form av medaljer, stjerner, euapletter, snorer og annet. Det hender de også får medaljer for andre store utmerkelser gjennom året.

Høytider

Byåsen spiller adventskonsert for venner og kjente, samt spiller julen inn (Hovedkorps og Juniorkorps2) på julaften i Byåsen Kirke.

17. mai

Korpset spiller i barnetoget og i lokalmiljøet på Byåsen på 17. mai.

Seminar, turer, feiring og sosialt

Gjennom året er det også andre arrangement som feiringer, korpsfester, seminar og turer. 

Vi øver forøvrig på torsdager på Byåsen Skole og følger skolekalenderen.